Kortturer 2014

Vandring till Sylarna med ÖSIS, September: Min första vandring efter flytten till Östersund gick till Sylarnas fjällstation tillsammans med ÖSIS (Östersunds Studenters Idrottssällskap). Förutom att det var mitt första besök på stationen och massivet introducerad turen mig för ÖSIS som är en helt fantastisk idrottsförening. Jag lärde känna mycket trevligt folk och fick en härlig introduktion till en typ av studentliv jag tidigare inte upplevt. Förutom det trevliga sällskapet bjöd helgen på helt fantastiskt väder och jag vågar nog påstå att toppen av Storsylen med bra sikt är bland det absolut vackraste jag sett i Sverige.

Helgtur till Lunndörrsfjällen, September: Turen till Sylarna gav mersmak och redan följande helg var jag i fjällen igen. Helgen bjöd på en sträckning som gick Vallbo-Isdalen-Lunndörrsstugan-Vallbo. Höstfärgerna var på fullt intågande.

Höglekardalen över natten, Oktober: Jag har inte tidigare upplevt frost i sådan utsträckning som under helgen. Marken var snöfri men trots detta mer eller mindre vit. Genom frosttäcket sprack höstens färger i grönt, brunt, gult, rött och orange igenom.

Dagstur på Forsaleden med ÖSIS, November: Min första tur som ledare i ÖSIS gick på Forsaleden några mil öster om Östersund. Jag hade utlovat bak för dem som ville så under tiden dom andra satt vid elden och grillade korv genomförde en fransk utbytesstudent och jag ett av årets kallaste dopp.

Solotur från Vålådalen, November December: En lite längre lucka i skolschemat öppnade möjligheten för höstens enda solotur. Skidorna kunde användas under ett av fyra dygn. Det halvtäckande snötäcket gjorde det besvärligt både att vandra och skida. Detta i kombination med det ganska begränsade dagsljuset gjorde att lägertiden blev lång och dagarna snabba. Turen gick Vålådalen-Stensdalen-Gåsen-Vålåstugorna-Vålådalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s